10 april, 2016

Hundhälsa

Eftersom hundar är min passion och jag genom dagis och pensionat får många frågor gällande friskvård, foder osv så beslutade jag mig för att uppfylla ännu en dröm, att bli hundfysioterapeut. Jag utbildar mig nu till detta på Ängslyckan Friskvård.

I utbildningen ingår bl a hundmassage, stretching, anatomi på djupet, fysträning och foderkunskap.

När utbildningen är klar kommer Tassmanien erbjuda massage, fysträningstips, foderrådgivning m.m. Jag har för avsikt att inrikta mig på hundar med överviktsproblem samt allmän friskvård för att hålla hunden frisk genom livet.

Under utbildningstiden erbjuder jag

  • Hundmassage för 250 kr/gång
  • Viss rådgivning gällande kost och motion för överviktiga hundar
  • Kostråd för hundar med allergibesvär
  • Träningsupplägg

Jag har självklart ett team av fantastiska kursledare och kollegor till min hjälp om frågor jag inte är helt trygg med dyker upp.

Hundmassage

De allra flesta hundar kan gynnas av massage av olika anledningar. Massagen kan ges som förebyggande, behandlande eller i avslappnande syfte. Massagens lugnande verkan kommer väl till pass i dagens stressande samhälle.

Alla hundar kan få muskelspänningar, vilket innebär smärta. Muskelproblem kan uppstå av flera olika anledningar: Det kan vara en sträckning efter att hunden har hoppat högt eller snett, överansträngning efter att ha lekt vilt, infektion, ömhet efter ansträngande promenad i svår terräng eller cykelmotion, uttröttning efter enahanda arbete, psykisk stress m.m

Minskad rörlighet hänger vanligtvis ihop med smärta och stelhet i lederna. Valpar kan lida av växtvärk, regelbunden massage lindrar värken. Äldre hundar drabbas ofta av stelhet och därmed minskad rörlighet.

Massagen sätter igång en rad reaktioner i kroppen som bidrar till ökad blodcirkulation, vilket gör musklerna mer följsamma och smidiga. Genom beröring frigörs stresshormoner som gör hunden lugnare. Med vanliga, enkla massageövningar där du stryker över hunden och jobbar i cirklar kan du aldrig skada hunden men om du vill behandla muskulaturen mer på djupet, eller misstänker att din hund har led- och muskelproblematik bör du alltid gå till en hundfysioterapeut för utredning först.

Är du intresserad av massage eller träning för din hund så kontakta mig.

massagecorza           massagegonzo