14 september, 2016

Det händer på TassManien

FRISKVÅRDSLÄGER HUND 7-8 JULI

Vi upprepar fjolårets succé och bjuder åter igen in Jessica Axelsson från Simply Basic Friskvård (http://simplybasicfriskvard.se/) att hålla friskvårdshelg och visa oss hur vi kan få en piggare, gladare och mer hållbar hund.

Under 2 heldagar går vi igenom hur hunden rör sig, Hur vi kan stärka och bygga – muskler, kondition och hjärna, Varför vi ska träna allt. Vi lär oss friskvårdsmassage och knyter ihop alla nya kunskaper med hjälp av fysbanan, där vi riktar träningen till varje hund.

Det här lägret passar alla hundar, vi anpassar övningarna efter individen.

Vi riktar oss till alla hundägare som tycker att det är roligt att röra sig tillsammans med sin hund och ser fram emot att göra det länge!

Tid: 7-8/7, 2018 kl 10-17
Plats: TassManien, Revinge 251, 247 92 Södta Sandby

Pris: 1600 kr/ekipage för hela helgen
Nytt för i år är att vi erbjuder några åhörarplatser. Dessa kostar 700 kr för båda dagarna.
Antal: max 10 ekipage, först till kvarn!
Åhörarplatser, max 6 st.

Anmälan skickas via e-mail till tassmanien@gmail.com
Skriv namn, adress, telefonnummer och e-mail samt vad du har för hund och hur gammal den är.

 

Föreläsning med Per Jensen – Den missförstådda hunden

TassManien bjuder in till föreläsning med en av hundvärldens kända professorer i etologi – Per Jensen!

Plats: TassManien
Datum: 25 augusti 2018
Tid: 14-17
Pris per person inkl fika – 550 kr

Per Jensen – Den missförstådda hunden

Hundvärlden är full av missförstånd om hur hundar tänker, känner och fungerar. I föreläsningen går Per Jensen igenom en rad av dessa och berättar vad forskningen av i dag har kommit fram till. Många tror att hunden är färgblind, saknar tidsuppfattning, har lätt att lära och behöver en stark ledare. Forskningen har visat att allt detta och mycket annat vi tror om våra hundar är fel. Efter den här föreläsningen kommer du att se på din hund med helt nya ögon”

Per Jensen är professor i etologi vid Linköpings universitet och författare till ett flertal böcker om hundars beteende, språk och känsloliv. Hans senaste bok “Den missförstådda hunden” kommer att gå att köpa för specialpris efter föreläsningen och Per signerar såklart gärna.

Anmälan sker till e-mail: tassmanien@gmail.com med Namn, adress och telefonnummer. Faktura skickas ut i början av juli och betald anmälan är bindande.

 

 

Utbildning cert. hundmassör och cert. hundfysioterapeut

Ängslyckan friskvård kommer från och med våren 2018 att erbjuda TassManien som kursplats för sina poulära utbildingar! För mer info se Ängslyckans hemsida!
Första kursstarten äger rum 16 mars 2018!

 

Öppen träning på fysbanan! 

Vår nya fysbana är invigd och redo att användas 🙂
Vi kommer köra öppen träning på onsdagar och torsdagar 15.30-18.30
Ingen föranmälan krävs och kostnaden är 30 kr/ekipage som fått instruktioner och varit med tidigare. Förstagångsbesökare 100 kr/ekipage och då ingår en genomgång av uppvärmning och förevisning av banan.
Jag kommer finnas med som stöd men träningen sker på egen hand och under eget ansvar.
All träning sker i sele! Företrädesvis en sele med handtag som gör det lättare att stötta hunden på stationerna.

Låt er inte luras av att stationerna ser lätta ut. Vi tränar hundens teknik i ett väldigt lågt tempo. Hindren ska inte enbart forceras utan tekniken ska slipas så att rätt muskelgrupper får träning. Et fantastiskt och otroligt kul sätt att få en välmående, starkare hund med bättre självförtroende och som har lättare för att hålla sig lugn.

Ekipage = 1 hund med förare. Fler hundar, en avgift per hund.

Har du ingen bra sele så säljer vi ergonomiskt riktiga och träningsvänliga selar i olika modeller i vår butik här på TassManien.

 

 

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *